Udział w warsztatach

9 -10 września młodzież z klasy 2 G wraz z opiekunem wzięła udział w warsztatach związanych z tworzeniem marki lokalnej produktów wytwarzanych w gospodarstwach. Odwiedziliśmy Łowisko Podolsze Dolina Karpia w Zatorze gdzie poznaliśmy techniki filetowania i wędzenia karpia połączone z degustacją. Z Zatoru udaliśmy się do Krakowa i z przewodnikiem zwiedziliśmy Stare Miasto. Następnego dnia gościliśmy w Centrum Produktu Lokalnego w Rzuchowej. Odbyły się tam warsztaty gastronomiczne, na których młodzież piekła pyszne rogaliki drożdżowe oraz odwiedziliśmy Winnicę Dąbrówka gdzie prezentowano produkcję lokalnych wyrobów. Wyjazd studyjny zorganizował Regionalny Zespół Placówek Wsparcia Edukacji w Opolu w ramach projektu Szkolnictwo zawodowe dla rynku pracy.

Czytaj

Aktualności

Aktualności

Jak sprawdzić wyniki egzaminu zawodowego?

Jak informuje CKE osoby, które przystąpiły do egzaminu zawodowego wyniki otrzymają w dniu 27 marca 2024 r. od godziny 10:00. W zależności od formuły wyniki egzaminu można sprawdzić: w przypadku egzaminów potwierdzając [...]
Czytaj dalej

Wicemistrzowie Powiatu Brzeskiego - piłka ręczna

Dzisiaj na hali im. Zdzisława Zielonki w Grodkowie odbyły się zawody piłki ręcznej o mistrzostwo Powiatu Brzeskiego. Nasza szkołę reprezentowali: Maciej Mikołaszewski, Wiktor Sieroń, Svatoslav Klinkov, Sebastian Brycki, Jakub Jeka, Maciej Musiał, [...]
Czytaj dalej

Matematyczne Opole

Zakończyła się 7 edycja Ogólnopolskiego Konkursu Matematyczno - Plastycznego "Matematyczne Opole". Dziękujemy uczennicy kl. I C Julii Gadzińskiej, za godne reprezentowanie naszej szkoły. Koordynator konkursu: Monika Kudra.
Czytaj dalej